The DAM Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
July 30, 2014, 08:20:58 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
28016 Posts in 5137 Topics by 2912 Members
Latest Member: kbroch
* Home Help Search Login Register
+  The DAM Forum
|-+  Software Discussions
| |-+  ImageIngester and ImageVerifier
| | |-+  Image Verifier and Daylight Savings Time
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Image Verifier and Daylight Savings Time  (Read 2662 times)
PatrickArnold
Newbie
*
Posts: 24


View Profile
« on: November 23, 2010, 02:30:02 PM »

I'm having an interesting problem with Image Verifier.

IV 1.3.01
Windows Vista Ultimate SP2

Ever since the Daylight Savings to Standard Time change this year *all* my hashes are incorrect. Every last one. I have tried getting previous versions of the hash database of backups, verifying against the two backups of the archive (which are write once and so never change unless they get corrupted), the archive files on the main computer and the DVD backups.

Eventually I looked at the data in the hash file. Here is the entry for one file:

19970510_0000.JPG - 173565 - 1997-05-11 04:51:22 - [no exif time]

When I look at the properties in the online archive I get the following data:

Size = 173,565 Modified = Sunday, May 11, 1997, 3:51:22 AM

When I look at the properties in one of the archive backups I get the following data:

Size = 173,565 Modified = Sunday, May 11, 1997, 3:51:22 AM

So it looks to me like the system is not reporting the modified time correctly any more. Ugh.

Anyone else seen this?

Patrick.
Logged
Ferguson
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
« Reply #1 on: March 07, 2012, 08:55:46 PM »

Well from the date this might be too late for anyone to care.  I hadn't done a check in a long time and wanted to check up on Lightroom 4, so I ran a verification, but before I upgraded from 1.2.4 to 1.3.1.

Huge numbers of images showed invalid, and when I dug into it most seemed to have a different time.  I did one directory and 43 of 53 did not match, and when I stored them they all stored with an hour different as shown under "manage hashes".

This was Windows 7 x 64, and I've had no other time zone problems.  The image itself shows 13:26:50, but in the database the new one is recording the EXIF Digitized Time as 12:26:50.  It would appear to be a bug introduced in 1.3.1.

Not pretty.  I hope I saved the old program (but silly me I let it update all the hashes, fortunately I saved the old ones).
Logged
Ferguson
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
« Reply #2 on: June 13, 2012, 06:25:24 AM »

I thought this was the place to come for support.   It would appear the product is no longer active?
Logged
BoglePhoto
Full Member
***
Posts: 112

BoglePhoto BoglePhoto
View Profile WWW
« Reply #3 on: June 16, 2012, 04:39:48 PM »

Marc Rocjhkind of Image Ingester is the one who developed this software. Check out his website and blog at Image Ingester.

Bill Bogle Jr.
Logged

www.BoglePhoto.com, blog at www.BoglePhoto.blogspot.com
PC AMD 64 x2 dual core 5200+ 2.6Ghz, Vista 32bit SP1,PS CS3, Lightroom 2, IIP, EM2, Dell Studio 2.0 Ghz Core 2 Duo, Vista 64 bit
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!